SOOK Franchising

Var med och sprid maten som alla älskar!

Häng med på utrullningen av äkta streetfood från Libanon och Mellanöstern. Vi letar nu franchisetagare till flera intressanta platser i Sverige. Med ett starkt fokus på mat, kvalitet och service erbjuder vi våra franchisetagare stora möjligheter för framtiden. Fler gäster ska få njuta av Sooks genuina smaker i en skön miljö där både nya och gamla svenskar möts i glädje över den goda maten.

Framtiden ser ljus ut för våra franchisetagare.

”- Vi är dedikerade att ge våra fans vad de verkligen vill ha, fler ställen att äta på.”
- Michael Maroutian, Vd SOOK

Vårt löfte till Dig!

SOOKs erfarna supportteam arbetar ständigt med att utveckla och skruva i verksamheten oavsett om det gäller nya recept, menyer, bättre inköps- och marknadsföringskanaler, design, service eller för att hitta bättre platser att etablera sig på. Vårt fokus är att kunderna ska fortsätta att älska oss, franchisetagarna likaså. Därför söker vi hela tiden nya möjligheter och vägar för att maximera franchisetagarnas investering.

SOOKs varumärke

Vårt varumärke bygger på följande värderingar:

 • Vi älskar den mat vi serverar.
 • Vi älskar våra gäster.
 • Vi verkar för mångfald och tolerans.

Vi är övertygade om att det är dessa värderingar som gör att våra gäster återkommer till oss. Vi söker franchisetagare som delar dessa värderingar och som är dedikerade att leverera vårt exceptionella kundvärde - nu eller varför inte i generationer framåt.

Vår hemlighet

Autentiska smaker. Genuin kunskap. Fina råvaror. Generösa portioner. Krispiga grönsaker. Kolgrill. Alltid nylagat. Alltid nyfriterat. Härligt rörig miljö. Sharing – meze är ett socialt sätt att äta. Testa du också!  

Dela vårt recept på framgång

Bli franchisetagare och få tillgång till ett väl ihop satt system och en mycket effektiv kostnadskontroll för att maximera din lönsamhet. Vikten av att jobba med detaljerna i verksamheten kan inte överdrivas. Det är en del av livet och något som vi på SOOK redan har förberett. Allt för att din resa mot framgång, ska bli så enkel som möjligt. 

 • Meny och produkter

På SOOK är maten alltid nummer ett. Vår mat ska smaka som pa? gatan i Beirut, Sooken (dvs marknaden) i Jerusalem och i Istanbuls gra?nder. Vi tar inga genvägar utan jobbar bara med de bästa leverantörerna i Sverige, Europa och i Mellanöstern. Centrala inköp gör att priser och kvalitet kan hållas på en nivå som är svår att uppnå på egen hand.

 • Lokal och design

Som franchisetagare till SOOK spendera du mindre tid med att bygga restaurang och mer tid att bygga din verksamhet. Vi hjälper dig att hitta, bedöma och inreda lämplig lokal. SOOKs inredningsdesign är vald för att skapa en skön miljö för både gästen och de anställda att trivas i. SOOKs eget inredningsteam lägger stor vikt vid att anpassa varje restaurangs köksdel så att gästen får den nylagade maten så snabbt som möjligt.

 • Utbildning

Vårt utbildningsprogram för nya franchisetagare omfattar inte mindre än två veckors teoretisk och praktisk utbildning. Detta för att lär dig och ditt team nödvändiga kunskaper i marknadsföring, hantering av mat, personalfrågor och drift. Utbildningen är upplagd på ett sätt så att även personer utan tidigare erfarenhet av restaurang ska få de verktyg och den kunskap som behövs för att kunna bli framgångsrik franchisetagare.

 • Support

Vårt supportteam stödjer dig i den dagliga driften. De hjälper dig exempelvis med rutiner och stöd för att optimera dina inköp och schemalägga din personal för bästa resultat. Inköpen i kedjan görs via utpekade och godkända leverantörer vilket både säkerställer vår jämna kvalitet och låga varu- och driftskostnader.

 • Marknadsföring

Vårt centrala marknadsföringsteam känner våra gäster väl och har utvecklat en marknadsföringsplan som driver trafik och försäljning i restaurangerna. Varje restaurang får också hjälp lokalt med att lägga upp sin marknadsföring specifikt för sin ort och de lokala förutsättningar som gäller där. 

 • IT- och kassasystem

Vårt skräddarsydda IT- och kassasystem hjälper dig att hålla koll på driften även när du själv inte är på plats. Du och dina medarbetare kan dagligen se hur dina nyckeltal förhåller sig till andra enheter i kedjan. På vårt Intranät hittar du alla driftsmanualer, beställningsrutiner, personalhandbok m.m. Allt för att göra din drift och vardag så effektiv som möjligt.     

Har du det som krävs?

På SOOK har vi en stark passion för att tillaga och leverera äkta streetfood fran Libanon och Mellanöstern. Inget annat.

Är du med oss så långt? Kul!!

Vi söker efter följande profil hos våra franchisetagare:

 • Du ska självklart ha en passion för mat och service
 • Vara en mycket motiverad ”självstartare”
 • Ha dokumenterad ledarskapsförmaga
 • Vara operativt stark men inte hopplös på administration
 • Ha förmåga att engagera och motivera personal
 • Passa in och bidra till vår redan livfulla kultur

Bli franchisetagare till SOOK

Vi expanderar för närvarande och söker franchisetagare i större städer över hela landet.
Vill du veta mer om SOOK Franchising!?

Vad väntar du pa? Kontakta Johan Ideström pa 0733-584601 eller
johan.idestrom@expansionskonsult.se

Maila oss

Headquarters

SOOK AB

Johanneslundsvägen 7

194 61 Upplands Väsby

Sweden

 

  

Tel (vxl): +46 (0)8 - 546  070  00

Öppet: 08.00 - 17.00